Om Dagny Vikström

Dagny VikströmDagny Vikström är leg. arbetsterapeut och har varit verksam både inom sjukhusvård och äldreomsorg. Hennes intresse och engagemang i bemötande av personer med demens växte sig allt starkare. Därför tackade hon ja till tjänsten som demensvårdsutvecklare i Luleå Kommun, där hon stannade i drygt 10 år. Under denna tid har hon varit en flitigt efterfrågad  och uppskattad föreläsare i ämnet: ”Bemötande av personer med demens”.  Dessutom har hon, tillsammans med Kjell Fahlander och Göran Karlsson, skrivit ”Demensboken”.
I oktober 2011 gick Dagny i pension från sin tjänst i Luleå Kommun, men detta betyder inte att hon har tänkt sluta arbeta. Hon fortsätter att ge föreläsningar inom ämnet demens.

Dagny är dessutom engagerad i Eesibed AB där hon är en av uppfinnarna till bäddkonceptet Eesibed – ett smartare sätt att bädda. Dagny är delägare och styrelseledamot i Eesibed AB och bidrar med sin kunskap och erfarenhet i utvecklingen av konceptet.

Här är några exempel på vad hörare har skrivit i sin utvärdering efter att ha hört Dagny föreläsa:

 Utvärdering efter föreläsning hos Conductive, Piperska muren i Stockholm 1-2 december 2014

Hej Dagny,

Stort tack för ditt deltagande på konferensen Rehabilitering av äldre den 1-2 december. Det var en väldigt trevlig konferens med spännande diskussioner och jag är glad att du ville hålla i ett talarframförande. Jag har nu fått sammanställningen av utvärderingarna som deltagarna lämnade in. Nedan är den feedback som du fick för ditt pass där 6 betyder jättebra och 1 mindre bra.

 

 

Snitt

Dagny Vikström

Innehåll

5,67

Framförande

5,72

Stort tack för den här gången!. Som projektledare är jag glad att du fått så fint betyg och jag hoppas att vi får möjlighet att samarbete igen vid framtida konferenser.

Med vänlig hälsning

Anna Bergh

Teamleader & Projektledare

AB Conductive

Karlavägen 104, 115 26 Stockholm

Direkt: 08-670 84 89

Växel: 08-670 84 80

Hemsida: www.conductive.se

Utvärdering efter utbildningsdagar i Kramfors och Härnösand 19 och 20 mars 2014

En bra dag. Önskar att alla på avd kunde   få gå detta.
Bra dag med kloka idéer.
DemensDagny är helt underbar
Bra dag som skulle behövas för all   personal samt även politiker.
Tack för en trevlig dag!
Härligt med praktiska tips. Hoppas att   många får möjlighet att höra Dagny.
Viktigt att få påminnelse om hur man ska   vara i sitt bemötande.

 

DemensDagny är kanonbra. Skulle vilja   hon kom till Ånge och föreläste en heldag. Jättegod mat och fika. Tack!
Det har varit en jättebra dag. Man fick   utveckla sig inom yrket. Man känner igen sig när man lyssnar på henne. Önskar   mig att DemensDagny kom till Ånge, så mina arbetskamrater fick lyssna på   henne.
Det har varit en jättebra dag.  Man har fått mycket aha-idéer av Dagny. Man   kan ta med sig lite nya idéer till jobbet. Och jättegod mat och fika. En   önskan är att DemensDagny är väldigt välkommen till Ånge. En nöjd lyssnare
Mycket givande och bra information. Båda   nya idéer och aha-upplevelser. Inte tråkigt, en hel del skratt.
Mycket givande och lärorik dag. Bra   information. Nya idéer och AHA-upplevelser.
Inspirerande dag med mycket bra   föreläsare. Dagny är suverän.
En rolig och inspirerande dag med bra   föreläsare. Man får sig en tankeställare och även aha-upplevelser.
Jättebra dag med mycket matnyttigt i det   dagliga arbetet. Tyckte även att Dagny var jättebra, man får sig verkligen en   tankeställare. Efter 40 år i vården lär man sig nya saker hela tiden. Dagny   är väldigt välkommen till Ånge. Jättegod mat och fika
Jag tycker dagen har varit bra.   DemensDagny är alltid inspirerande med bra verkliga exempel. Eva är ett   föredöme inom läkarkåren med sitt engagemang. Pers verksamhet ger inspiration
En bra dag med mycket inspiration att ta   med sig.
Jättebra föreläsningar från verkligheten och orsak till   agerande. Tack för en toppenbra dag. DemensDagny ger många fina exempel som   är bra tt ta med sig. Varför inte…. Spela ine en film med henne om hennes bra   idéer och låt olika arbetsplatser få ta del av hennes erfarenheter via   filmer. Mkt bra info av dr Eva. Bra info av arbetsterapeuten om bra   hjälpmedel för dementa.  Längtar redan   till nästa träff
.
Bra dag. Alltid bra med uppfrächning vad   gäller kunskaper. Intressant att höra om Per-modellen. Roligt att Härnösands   anhörigstöd ligger så bra till och uppmärksammas. Framtida önskemål   Vilhelmina Hoffman. Tack för en bra dag.
Alltid roligt när man får gå på något.   Tycker all personal inom vården ska ha den möjligheten att få förkovra sig –   mycket viktigt. En mycket bra dag, tack!
Det har varit en bra dag. Ett bra   blandat innehåll + att lite skratt förlänger livet.
Tack för idag!
Jag tycker det här var bra. Hade gärna   sett infom om vårdhund och att utbilda vårdhund.
Dagny kom hit och spill! Nej vi skulle   inte spilla utan låta källan flöda. Tack för tänkvärda ord som är   medmänniskokunskap i mångt och mycket. Hur kommunicerar vi med våra barn,   livskamrat osv. Prata mindre ? Men visa mer – jag vi har mkt att lära, inte   prata sönder. Observera. Mycket bra!
Jag tycker att det har varit mycket bra.   DemensDagny var bäst – mer av sådana föreläsare som helst alla kan gå på   samtidigt.
Man kan aldrig påminnas för mycket om   vad viktigt det är med bemötandet och allt som ”DemensDagny” varit   inne på. DemensDagny var bäst på hela dagen. Inspirerande!
Det bästa var Demensdagny, men även   mycket värdefullt att höra om Per och SweDem.
Bra med inspirationsdag, man blir   faktiskt inspirerad att arbeta vidare.
Det har varit en toppenbra dag. Myc ket   bra information och nya tankar. Helt nytt sätt att tänka. Demensdagny kunde   ”snurra till” i min lilla hjärna. Positivt
Mycket bra och intressant dag. Man får   många idéer och aha-upplevelser.
Dagen har varit väldigt givande.   DemensDagny fick en verkligen att tänka innan man bemöter i vårt jobb.
Man får en tankeställare om hur och vad   man säger o gör. Bra mat och fika.

………..

……………

………….

 

Referenser:

……………………………

………………………………

………………………………

 

Kontaktuppgifter till Dagny

013-470 43 13
0708-22 83 60
dagny.vikstrom@eesibed.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *